Hoe ga jij Amsterdam verkennen?

Yellow Bike aan de Nieuwezijds Kolk 29 is slechts 5 minuten lopen van centraal station!

Op eigen gelegenheid

  • De vrijheid om te gaan waar je maar wilt
  • Een paar uur, de hele dag of meerdere dagen
  • Inclusief tips van de Yellow Bike Crew

Of toch mee op tour?

  • Ontdek Amsterdam in 2, 3 of 4 uur
  • Leer over het ontstaan van de stad
  • Bezoek de meest bijzondere plekken

& Combineer het huren van een fiets met een leuke activiteit

Rondvaart

Met de Yellow Bike cruise kunt u de grachten van Amsterdam bewonderen tijdens een 1 uur durende rondvaart. In een luxe rondvaartboot vaart u langs de fraaie, imponerende grachtenhuizen met klok-, tuit- en halsgevels, de zevenbogen-bruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip en de haven. Een rondvaart om nooit te vergeten!

Picknicken in het park

Amsterdam beschikt over een aantal fantastische parken. Het bekende Vondelpark, maar ook het industriële Westerpark of het charmante Oosterpark. Op de Yellow Bike fiets je gemakkelijk naar een van deze plekken. Onderweg haal je wat te eten of te drinken.

De Krakeling

De Krakeling is het leukste jeugdtheater in Amsterdam. Voorstellingen voor jong en oud! De Krakeling is al 37 jaar de schouwburg voor de jeugd, gehuisvest in een historisch pand in het hart van Amsterdam.

In De Krakeling maken jaarlijks meer dan 40.000 kinderen en jongeren kennis met theater. Theater doorbreekt de vertrouwdheid van het dagelijks leven, haalt de letterlijkheid weg en maakt ruimte voor verbeelding, verwondering, inleving en geeft een open blik op de wereld. De intieme theaterzaal heeft een vlakke vloer waardoor je als publiek dicht op de acteurs zit. De Krakeling laat zowel de top van het jeugdtheater zien als de nieuwe jeugdtheatertalenten.

Verzetsmuseum

Voor jong en oud. Historisch museum roept met een decor van nagebouwde straten en wandvullende foto's de sfeer op van de oorlogsjaren. Een bezoek aan het Verzetsmuseum in Amsterdam is een belevenis voor iedereen en daarom heel geschikt als gezinsuitje en/of samen met opa en oma.

Museum het Schip

Aan het Spaarndammerplantsoen in Amsterdam staan drie monumentale volkswoningbouwcomplexen van Michel de Klerk. Het meest expressionistische blok wordt in de volksmond Het Schip genoemd  en behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School uit het begin van de twintigste eeuw. Bezoek aan het museum is een ware ervaring.