Fiets huren

Combineer het huren van een fiets met een leuke activiteit, bekijk onze Amsterdamse tips!

(Bedrijfs) Arrangementen Scholieren

Gespecialiseerd in (grote) groepen

Op zoek naar een gezellig en perfect georganiseerd uitje voor uw bedrijf, school, familie of vriendengroep in Amsterdam? Wij geven u graag advies en regelen het helemaal voor u!

ALGEMEEN

Waar zit Yellow Bike precies?

U kunt ons vinden op Nieuwezijds Kolk 29. Dit is ongeveer 3 minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Is Yellow Bike het het hele jaar geopend?

Yellow Bike is het hele jaar geopend zeven dagen per week. Uitzonderingen zijn nieuwjaarsdag, Koningsdag en kerst.

Waar kan ik parkeren?

Direct onder de Nieuwezijds Kolk zit parkeergarage Nieuwendijk. Houdt u hierbij wel rekening met de Amsterdamse parkeertarieven in het centrum.

P+R Parkeerplaatsen zijn beveiligde parkeergarages rondom het centrum van Amsterdam waar u goedkoop kunt parkeren en eenvoudig kunt overstappen op het openbaar vervoer richting het centrum. Meer informatie over P+R vindt u op de website van de Gemeente Amsterdam.

Komt u met een touringcar? Er zijn drie in- of uitstaphaltes op loopafstand van Yellow Bike. Kijk daarvoor even op de website van de Gemeente Amsterdam.
Parkeren kunt u het beste bij de Passengers Terminal Amsterdam.

Hoeveel fietsen hebben jullie?

Yellow Bike heeft ruim achthonderd knalgele fietsen naar een uniek ontwerp van een degelijk Hollands fabrikant. Ook hebben wij kinderfietsen en kinderzitjes (voor- en achterzitjes).

Heeft Yellow Bike ook kinderfietsen of kinderzitjes?

Ja, wij hebben verschillende maten kinderfietsen en gratis kinderzitjes voor zowel voorop de fiets, als achterop.

Heeft Yellow Bike ook tandems of elektrische fietsen?

Uit veiligheidsoverweging verhuren wij geen tandems of elektrische fietsen.

Verhuren jullie ook fietsen zonder begeleiding van een gids?

U kunt bij Yellow Bike een fiets huren voor € 13,- per 24 uur (excl. diefstalverzekering á € 3,- per fiets, per 24 uur).

Hoe kan ik betalen?

Fietsverhuur, fietstours en arrangementen kunnen online, contant, per PIN, of per credit card (Visa/Mastercard) betaald worden.

Wat gebeurt er als het regent?

Yellow Bike heeft voor tours gratis regenponcho’s ter beschikking. Bij echt slechte weersomstandigheden, zoals zware regenval, kunt u annuleren. Voor onze annuleringsvoorwaarden zie de veelgestelde vraag: “Wat kost het om te annuleren?”. Onze ervaring is echter dat de dagen waarop door slecht weer niet gefietst kan worden, zelden voorkomen.

Wat kost het om te annuleren?

Het is mogelijk om uw reservering voor een fietstour en fietsverhuur te annuleren. Bij annulering tot 5 dagen van tevoren zijn hier geen kosten aan verbonden. Bij annulering tussen 5 dagen en 24 uur van tevoren brengen wij u 50% van de prijs in rekening. Als u binnen 1 dag (24 uur) voor vertrek annuleert, vindt er geen restitutie plaats.

Online betalingen
We betalen u terug zodra we uw annulering verwerkt hebben. Dit is meestal binnen drie werkdagen.

Mag ik het opgegeven aantal deelnemers nog wijzigen?

Het is toegestaan om tot uiterlijk een week van tevoren het totaal aantal deelnemers kosteloos te wijzigen. Daarna zijn alleen nog tot 24 uur voor vertrek kleine wijzigingen mogelijk, tot maximaal 10% van het totaal aantal opgegeven deelnemers.

Hoe groot zijn de groepen?

Voor de fietstour streven wij naar een maximale groepsgrootte van 14 personen per gids, voor de wandelingen 15 personen per gids. Bij grotere aantallen zal de groep over meerdere gidsen verdeeld worden. Dit doen wij met het oog op de veiligheid van de groep.

Spreekt de gids Nederlands

Ja, al onze gidsen spreken Nederlands . Wij proberen bij de inschrijftours ook alle talen zoveel mogelijk bij elkaar te zetten. Echter bij hele grote uitzondering is het soms  niet mogelijk om dit te realiseren. Er zal dan door de gids in het Nederlands en Engels gegidst worden.

INDIVIDUELE INSCHRIJVINGEN

Kunnen wij onze eigen vertrektijd bepalen?

U kunt, uiteraard in overleg met ons, alleen uw eigen vertrektijden bepalen als u een privé-tour boekt. Deze kunt u boeken als u met 8 personen of meer bent, óf voor minimaal 8 personen betaalt.

Voor welke tours kan ik met minder dan 8 personen reserveren?

U kunt zich dagelijks inschrijven met minder dan 8 personen voor onze inschrijftour in overleg met ons kantoor.

  • Kleine fietstour (2 uur)
  • Grote fietstour (3 uur)
  • Waterland fietstour (4 uur)

Kunnen er kinderen mee op de tour?

Yellow Bike heeft voor de allerkleinsten gratis kinderzitjes. Iets grotere kinderen kunnen zelf fietsen op een van onze kinderfietsen. Kinderen die in een zitje meegaan zijn gratis. Kinderen die zelf fietsen en niet ouder zijn dan 12 mogen mee voor de halve prijs. Vanaf 13 jaar betalen ze dezelfde prijs als volwassenen.

PRIVÉ TOURS

Kunnen wij onze eigen vertrektijd bepalen?

U kunt, uiteraard in overleg met ons, alleen uw eigen vertrektijden bepalen als u een privé-tour boekt. Deze kunt u boeken als u met 8 personen of meer bent óf voor 8 personen betaalt.

U wilt een privé-gids, maar bent met minder dan 8 personen. Kan dat?

Dat is mogelijk, mits u voor minstens 8 personen betaalt.

ARRANGEMENTEN

Kan ik een privé-arrangement boeken voor minder dan 8 personen?

Dat is mogelijk, mits u voor 8 personen betaalt voor de fietstour en voor het varen.

Kan ik een zelf een arrangement samenstellen?

De arrangementen op onze website zijn slechts voorbeeldarrangementen. U kunt uw arrangement zelf samenstellen indien u voor minstens 8 personen een arrangement boekt of voor 8 personen betaalt. U kunt zelf de tijden van het fietsen en/of wandelen en/of varen en/of lunchen en/of dineren bepalen mits deze binnen de openingstijden blijven en nog vrij zijn.

LOSSE FIETSVERHUUR

Wat houdt de diefstalverzekering in?

Alle fietsen zijn voorzien van AXA sloten. Per twee fietsen krijgt u één extra ABUS hangslot.

Kosten in geval van diefstal (per fiets):

  • Zonder verzekering €300,-
  • Met verzekering €40,- als u beide sleutels en aangifteformulier van politie overhandigt, anders €300,-

Diefstalverzekering dekt géén schade.