Amsterdam en vrijheid – Scholieren

In Amsterdam mag veel. Hoe dat komt eigenlijk? Dat heeft oude wortels. De stad van nu herbergt vele verborgen verhalen over idealen en hoe die de vrijheid in de stad vergroot hebben. Als je ze kent, zie je ze opeens overal! Ook in je eigen leven (echt waar!). Maak kennis met onder andere Descartes, Spinoza, Anne Frank en Peter R de Vries.

We maken een kleine wandeling door hartje centrum, daar word je verrast met prachtige verhalen. Vervolgens gaan we kort met elkaar in gesprek over wat je gehoord hebt, waarna we aanschuiven voor een heerlijke lunch. Daarna springen we op de fiets en laten we nog een prachtig deel van Amsterdam zien waar vrijheid zijn voetsporen heeft liggen.

Zowel de wandeling, het gesprek als de fietstocht is onder leiding van ervaren gidsen. Wat neem je mee naar huis?: interessante feitjes over vrijheid en Amsterdam, je hebt je klasgenoten beter leren kennen, je hebt kennisgemaakt met de vele verborgen pareltjes van Amsterdam en je neemt vragen mee naar huis en school om daar het gesprek voort te zetten.

Lees verder Tekst sluiten

INSCHRIJVEN

U kunt inschrijven als groep (minimaal 8 personen).

TOTALE DUUR

4 uur

GROEPSGROOTTE

Maximaal 12 scholieren per gids.

PRIJS

€ 49,00 per student, 1 begeleider per groep van 12 studenten gratis.

VERTREKTIJDEN

Ieder moment van de dag in overleg met ons kantoor.

VERTREKPUNT

Nieuwezijds Kolk 29 (3 minuten lopen vanaf het Centraal Station).

Reserveren