Jordaan wandeling met gids

Deze wandeling door de sfeervolle Jordaan is een echte aanrader voor wie Amsterdam op een gezellige manier wil verkennen. Onze gidsen neemt u mee op een rondleiding door de schilderachtige straatjes, steegjes en pleinen in een van de leukste buurten van Amsterdam. Leer over het Palingoproer, de Jantjes, de armoede en de ontwikkeling tot een van de populairste plekken van Amsterdam.

De buurt is een van de bekendste oude volkswijken van Nederland o.a. doordat er zoveel volkszangers woonden en dikwijls over de Jordaan zongen. Inmiddels staat de Jordaan onder Amsterdammers bekend om de bijzondere vlooienmarkt op maandagochtend, gezellige boerenmarkten, appeltaart en curieuze musea. Sinds de jaren ’70 werd de buurt steeds populairder, zijn de huizenprijzen flink gestegen en is een nieuwe mix van bewoners ontstaan.

Onder de bekende geboren en getogen Jordanezen bevinden zich vooral zangers en performers zoals: Johnny Jordaan, Willy Alberti, Koos Alberts, René Froger, Dries Roelvink, Glennis Grace, Lil’ Kleine, Hans Liberg, Caro Emerald en Tante Leen. Maar ook bekend crimineel Willem Holleeder komt uit de Jordaan, en voetballer Justin Kluivert. Er wonen veel schrijvers en acteurs in de buurt. De kans om een Bekende Nederlander tegen het lijf te lopen is hier, als je er een middag rondloopt, groot.

 

Lees verder Tekst sluiten

INSCHRIJVEN

Inschrijven vanaf groepen met 8 personen

TOTALE DUUR

2 uur incl. pauze van 20 minuten

GROEPSGROOTTE

Maximaal 15 deelnemers per gids

PRIJS

€ 18,00 per persoon (consumpties niet inbegrepen). Indien u een fietstour combineert met een wandeling betaalt u voor de wandeling slechts €16,50 per persoon in plaats van €18,00.

VERTREKTIJDEN

Voor privégroepen het hele jaar door. Vertrektijd in overleg, geef de gewenste tijd aan tijdens het boeken.

VERTREKPUNT

Nieuwezijds Kolk 29 (3 minuten lopen vanaf het Centraal Station)

Reserveren

Maak uw dag compleet met een lunch, diner of rondvaart. Bekijk de opties >