Fietstocht Amsterdam: van fietsen word je blij!

Stap op de fiets voor een onvergetelijke 2 uur durende fietstocht Amsterdam, begeleid door een ervaren gids. Ontdek de vele gezichten en beroemde bezienswaardigheden van de historische binnenstad van Amsterdam op een unieke en boeiende manier.

Boek direct een fietstour

Fietstocht Amsterdam: Verken de stad

Fiets langs de iconische Magere Brug, door het groene en weelderige Vondelpark en onder de majestueuze bogen van het Rijksmuseum door! Op een typisch Nederlandse manier maak je kennis met de stad terwijl je door schilderachtige straatjes en langs historische plekken fietst. De ervaren gidsen delen onderweg boeiende verhalen en inzichten die de geschiedenis en cultuur van Amsterdam tot leven brengen.

Het Verhaal van Yellow Bike

“Al meer dan 33 jaar doen wij waar we goed in zijn: met onze kwaliteitsfietsen en vriendelijk personeel, mensen een gezellige dag bezorgen!” zegt Guido van Diepen, de directeur van Yellow Bike. Dit bedrijf was in 1990 het eerste ter wereld dat op de fiets rondleidingen aanbood in een stad. Nu, 34 jaar later, wordt het bedrijf gerund door een nieuwe generatie die met dezelfde passie de schoonheid van Amsterdam wil delen. Terwijl we een nieuwe wending geven aan onze tours, blijven vriendelijkheid, kwaliteit én plezier voor ons van het grootste belang.

Onze Deskundige Gidsen

Onze gidsen zijn ware kenners van Amsterdam. Ze zijn geworteld in de stad, wonen er of studeren er, en zijn enthousiast om de verborgen juweeltjes van Amsterdam met u te delen. Tijdens de fietstocht vertellen ze levendige verhalen over de geschiedenis van de stad en houden ze u desgewenst op de hoogte van de laatste nieuwtjes, trendy hotspots, geweldige restaurants en charmante winkeltjes.

Uitstekende Beoordelingen voor onze Fietstocht Amsterdam

We zijn trots op onze uitstekende gemiddelde beoordeling van 4.5 uit 5, gebaseerd op meer dan 1786 recensies op verschillende platforms zoals Facebook, Google, TripAdvisor en Get Your Guide. Deze feedback bevestigt dat onze fietstochten een buitengewone ervaring bieden aan onze deelnemers.

Hoe kan ik een fiets huren in Amsterdam?

Fietstocht Amsterdam

Wij onderhouden onze eigen, licht ingestelde fietsen om een zo comfortable mogelijke beleving te kunnen bieden. Versnellingen zijn in ons vlakke land niet nodig, voor deze afstanden. Maar voor wie op tour gaat en toch een steuntje in de rug kan gebruiken, hebben we natuurlijk e-bikes beschikbaar. Ook tandems zijn, mits op voorhand gereserveerd, een mogelijkheid.

  • Kinderzitjes en kinderfietsen zijn te huur of te gebruiken op tours. We hebben allerlei soorten en maten voor u klaarstaan in de garage.

Huur een fiets of lees meer over onze fietsen >

Waar kan ik fietsen in Amsterdam?

De vraag zou natuurlijk moeten zijn: waar niet? Maar we geven graag antwoord op deze vraag. In onze fietstocht Amsterdam kom je meer te weten over de stad, op een leuke laagdrempelige manier. Onze tours door het centrum kom je onder andere de volgende locaties en/of verhalen tegen.

Enkele verhalen tijdens de kleine fietstocht Amsterdam:

  • Grachtengordel: De beroemde grachtengordel van Amsterdam, erkend als UNESCO Werelderfgoed vanwege zijn unieke architectuur en historische betekenis, is een waar juweel van de stad. (Bron: UNESCO – Amsterdamse grachtengordel)
  • Handel en welvaart: Tijdens de “Gouden Eeuw” – tegenwoordig een kritisch bevraagde term, was Amsterdam een bruisend centrum van handel, kunst en wetenschap, wat resulteerde in een ongekende welvaart en bloei. Deze periode heeft echter ook een keerzijde, gezien de betrokkenheid van Amsterdam bij de trans-Atlantische slavenhandel, wat een duistere schaduw werpt op deze anders glorieuze periode. (Bron: I amsterdam – Amsterdam’s Golden Age)
  • Westerkerk: De majestueuze Westerkerk, gelegen aan de rand van de Jordaan, is niet alleen een herkenbaar symbool van Amsterdam, maar diende ook als inspiratiebron voor de beroemde kunstenaar Rembrandt van Rijn.
  • Het Vondelpark: Thuis van de hippies en Hare Krishna’s in de jaren ’70.

Natuurlijk krijg je tijdens de tour een goede indruk van fijne plekken om te fietsen. Bij fietshuur kun je overigens gratis een kaartje meenemen van de binnenstad, en wij helpen je graag hierop aan te wijzen wat leuke plekken zijn om te bezoeken tijdens je fietstocht.

Boek direct een fietstour >

Tips voor fietsroutes door Amsterdam

  1. Google Maps geeft een aardig overzicht van fietsvriendelijke routes, wanneer je de app gebruikt voor navigatie en kiest voor het fietsertje. Let wel op, dat door de vele e-bikes de reistijden op een normale fiets vaak iets langer zijn dan Google inschat.
  2. We hebben, voor wie geen gegidste tour wenst, een rustige fietsroute door Amsterdam Noord ontwikkelt, waarbij je ook leuke weetjes over de stad leert, terwijl je dit zeer interessante deel van de stad leert kennen. Fietshuur, telefoonhouder en digitale tour zijn in één prijs gevat, waarbij het natuurlijk ook mogelijk is aanvullende fietsen te huren zonder tour. Kijk voor meer informatie op de Amsterdam Noord Smartphone Tour
Video: In de jaren ’70 sliepen hippies massaal in het Vondelpark

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een fietstocht Amsterdam?

Bizarre weetjes over fietsen in Amsterdam

Hoeveel fietsen zijn er in Amsterdam?

  • Naar schatting telt Amsterdam zo’n 881.000 fietsen. Dit is een schatting uit 2012. Dagelijks zijn er ongeveer 400.000 mensen op pad met de fiets, om samen gemiddeld 665.000 fietsritjes te maken.. – Bron: https://www.fietsberaad.nl/Kennisbank/Amsterdam-telt-881-000-fietsen en https://onderzoek.amsterdam.nl/artikel/amsterdam-als-fietsstad

Hoeveel fietsen worden er verwijderd door de gemeente?

Het fietsdepot haalt veel fietsen weg omdat ze verkeerd geparkeerd staan, of als wrak worden aangemerkt. Zo houden we de stad schoon en overzichtelijk. Maar ja, wel vervelend als je hem ineens kwijt bent omdat je haast had of even een bord hebt gemist!

  • Het Fietsdepot haalde in 2017 ruim 81.000 fietsen weg. (bron: Het Parool) Je kunt je fiets tegen een vergoeding thuis laten bezorgen, of deze ophalen bij het depot zelf. Een hele onderneming, waar het Parool in 2023 zelf een uitgebreid artikel aan wijdde.

Hoeveel fietsen worden in Amsterdam jaarlijks gestolen?

De afgelopen jaren zijn er in Amsterdam zo’n 11.000 fietsen per jaar als gestolen opgegeven. Besef daarbij dat veel mensen geen melding doen van de diefstal, dus wij denken dat het zomaar eens het dubbel zou kunnen zijn! Geloof het of niet, maar ook onze Yellow Bikes worden regelmatig gestolen. Daarom raden we bij huur voor 24 uur en meer ook altijd een diefstalverzekering aan. Dat voorkomt vervelende verrassingen.