We vertellen u graag meer over Yellow Bike.

Al meer dan 33 jaar doen wij waar we goed in zijn: met onze kwaliteitsfietsen en vriendelijk personeel, mensen een gezellige dag bezorgen!’ – Guido van Diepen, directeur van Yellow Bike.

Yellow Bike was in 1990 het allereerste bedrijf in de wereld dat op de fiets rondleidingen verzorgde in een stad.

Inmiddels, 34 jaar later, draait de nieuwe generatie het bedrijf, wij laten u net zo graag kennis laten maken met de het mooie van Amsterdam. We gaan wel een nieuwe draai geven aan onze tours! Maar vriendelijkheid, kwaliteit én plezier blijven voor ons het belangrijkst.

Gidsen

Onze gidsen wonen of studeren in Amsterdam en laten u met veel plezier de bijzondere plekken van onze stad zien. We vertellen veel over de historie, maar brengen u natuurlijk ook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, de leukste hotspots, restaurants en winkeltjes.

Garagisten

Zij zijn degenen die u ontvangen en zorgen dat de tour op tijd vertrekt. Tevens zorgen wij dat de comfortabele, Hollandse fietsen van Yellow Bike tip top in orde zijn op het moment dat u er de stad mee in gaat.

Het kantoor

Als u naar Yellow Bike belt of appt met een vraag over bijvoorbeeld een reservering, krijgt u ons aan de lijn. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook altijd. Wij doen onze uiterste best u zo goed mogelijk te helpen. Ook als u een speciaal verzoek heeft, zullen wij uiteraard proberen u daarin tegemoet te komen. Hopelijk tot ziens!

Geschiedenis

Sinds de oprichting van 1990 heeft Yellow Bike een aantal opmerkelijke acties gezien. We maken hier stap voor stap een overzicht van!

2015: Yellow Backie

In 2015 introduceerde Yellow Bike, de Yellow Backie. Een initiatief dat de liefde tussen Amsterdammers en toeristen doet ontvlammen door gebruik te maken van een typisch Nederlandse gewoonte: achterop de fiets meerijden met een vriend.

2023: Zonnebloemzadenactie

Deze lente kreeg elke klant een zakje zonnebloemen. Deze zonnebloemzaden van een biologische oorsprong kon je planten naar eigen inzicht. Wie weet keer je terug naar Amsterdam en vind je daar je eigen zonnebloemen terug? Of laat ons de lokatie weten, en wij gaan op zoek voor jou. De actie wordt in 2024 voortgezet.

2023: Fietswrakkenkerstboom

In het hart van Amsterdam, waar bewoners en ondernemers worstelen met overlast door vuilnis en fietswrakken, verscheen woensdag 20 december 2023 een onconventionele kerstboom die niet alleen feestelijk is, maar ook een dringend probleem aankaart. De ondernemersvereniging van de Nieuwezijds Voorburgwal, en Spuistraat Noord, waar Yellow Bike actief bij is aangesloten, heeft in samenwerking met het Vrij Paleis besloten om fietswrakken te gebruiken als bouwmateriaal voor een kerstboom op de Nieuwezijds Kolk.