Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

Waar zit Yellow Bike precies?

U kunt ons vinden op Nieuwezijds Kolk 29. Dit is ongeveer 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Is Yellow Bike het het hele jaar geopend?

Yellow Bike is het hele jaar geopend zeven dagen per week. Uitzonderingen zijn nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Waar kan ik parkeren?

Direct onder de Nieuwezijds Kolk zit parkeergarage Nieuwendijk. Houdt u hierbij wel rekening met de Amsterdamse parkeertarieven in het centrum.

P+R Parkeerplaatsen zijn beveiligde parkeergarages rondom het centrum van Amsterdam waar u goedkoop kunt parkeren en eenvoudig kunt overstappen op het openbaar vervoer richting het centrum. Meer informatie over P+R vindt u op de website van de Gemeente Amsterdam.

Komt u met een touringcar? Er zijn drie in- of uitstaphaltes op loopafstand van Yellow Bike.
Parkeren kunt u het beste bij de Passengers Terminal Amsterdam.

Hoeveel fietsen hebben jullie?

Yellow Bike heeft zo’n driehonderd knalgele fietsen naar een uniek ontwerp. Ook hebben wij kinderfietsen en kinderzitjes (voor- en achterzitjes).

Heeft Yellow Bike ook kinderfietsen of kinderzitjes?

Ja, wij hebben verschillende maten kinderfietsen en kinderzitjes voor zowel voorop de fiets, als achterop.

Heeft Yellow Bike ook tandems of elektrische fietsen?

Komt u met een groep op tour, dan is het mogelijk een tandem voor u te regelen. We hebben ook enkele elektrische fietsen beschikbaar voor gebruik in tours. Onze tours hebben een rustig tempo en zijn daarom ook geschikt voor mensen die niet te snel willen fietsen.

Verhuren jullie ook fietsen zonder begeleiding van een gids?

U kunt bij Yellow Bike een fiets huren vanaf 8 euro. Voor meerdaagse huur hebben we geregeld leuke aanbiedingen.

Hoe kan ik betalen?

Fietsverhuur, fietstours en arrangementen kunnen online, contant, per PIN, of per credit card (Visa/Mastercard) betaald worden. We accepteren ook de VVV-kaart.

Wat gebeurt er als het regent?

Yellow Bike heeft voor tours gratis regenponcho’s ter beschikking. Bij echt slechte weersomstandigheden, zoals zware regenval, kunt u de tour verzetten. Zie ook onze annuleringsvoorwaarden. Voor onze annuleringsvoorwaarden zie de veel gestelde vraag: “Wat kost het om te annuleren?”. Onze ervaring is echter dat de dagen waarop door slecht weer niet gefietst kan worden, zelden voorkomen. Bij situaties als code geel zijn wij uiteraard flexibel.

Wat kost het om te annuleren?

Het is mogelijk om uw reservering voor een fietstour en fietsverhuur te annuleren. Bij annulering tot 5 dagen van tevoren zijn hier geen kosten aan verbonden. Bij annulering tussen 5 dagen en 24 uur van tevoren brengen wij u 50% van de prijs in rekening. Wijzigen is vaak kosteloos mogelijk. Als u binnen 1 dag (24 uur) voor vertrek annuleert, vindt er geen restitutie plaats.

Restitutie van online betalingen
We betalen u terug zodra we uw annulering verwerkt hebben. U krijgt hiervan een bevestiging. Na deze bevestiging kan de betalingsprovider enkele werkdagen de tijd nemen om de retournering te verwerken. We hebben hier geen invloed op.

Mag ik het opgegeven aantal deelnemers nog wijzigen?

Het is toegestaan om tot uiterlijk een week van tevoren het totaal aantal deelnemers kosteloos te wijzigen. Daarna zijn alleen nog tot 24 uur voor vertrek kleine wijzigingen mogelijk, tot maximaal 10% van het totaal aantal opgegeven deelnemers.

Hoe groot zijn de groepen?

Voor fietstours in de binnenstad streven wij naar een maximale groepsgrootte van 12 personen per gids, meer landelijke tours kunnen iets groter zijn. De gemeente hanteert overigens een maximum van 15 personen per tourgroep. Voor de wandelingen is onze maximum daarom 15 personen per gids. Bij grotere aantallen zal de groep over meerdere gidsen verdeeld worden. Dit is ook veiliger en maakt de tour ook gezellig, en de gids verstaanbaar.

Spreekt de gids Nederlands?

Ja, onze gidsen spreken Nederlands. Wij proberen bij de open tours de groepen te verdelen in een Engelse en een Nederlandstalige groep. Echter bij hele grote uitzondering is het soms niet mogelijk om dit te realiseren. Er zal dan door de gids in het Nederlands en Engels tegelijkertijd gegidst worden.

INDIVIDUELE INSCHRIJVINGEN

Kunnen wij onze eigen vertrektijd bepalen?

U kunt, uiteraard in overleg met ons, alleen uw eigen vertrektijden bepalen als u een privé-tour boekt. Deze kunt u boeken vanaf zo’n 220 euro per groep. Dit verschilt per tour, kijk hiervoor gerust bij de tour van uw keuze of neem contact op met ons kantoor.

Voor welke tours kan ik met minder dan 8 personen reserveren?

U kunt zich dagelijks inschrijven met minder dan 8 personen voor onze open tours in overleg met ons kantoor.

  • Kleine fietstour (2 uur), 11:00 en 13:30
  • Grote fietstour (3 uur), 11:00
  • Waterland fietstour (4 uur), vrij/za/zon 10:00

Een privétour voor een kleine groep is natuurlijk ook mogelijk, vanaf 220 euro per groep.

Kunnen er kinderen mee op de tour?

Yellow Bike heeft voor de allerkleinsten kinderzitjes beschikbaar. Iets grotere kinderen kunnen zelf fietsen op een van onze kinderfietsen. Kinderen die zelf fietsen en niet ouder zijn dan 17 mogen mee met een fikse korting. Vanaf 18 jaar betalen ze dezelfde prijs als volwassenen.

PRIVÉ TOURS

Kunnen wij onze eigen vertrektijd bepalen?

U kunt, uiteraard in overleg met ons, alleen uw eigen vertrektijden bepalen als u een privé-tour boekt. Deze kunt u boeken vanaf 220,- Euro per groep, afhankelijk van het aantal personen betaalt u extra.

ARRANGEMENTEN

Kan ik een privé-arrangement boeken voor minder dan 8 personen?

Dat is mogelijk, echter alleen voor de vaar- en fietscombinatie en niet voor de restaurantreserveringen, tenzij u voor het tarief van 8 personen betaald.

Kan ik een zelf een arrangement samenstellen?

De arrangementen op onze website zijn slechts voorbeeldarrangementen. U kunt uw arrangement zelf samenstellen indien u voor minstens 8 personen een arrangement boekt of voor 8 personen betaalt. U kunt zelf de tijden van het fietsen en/of wandelen en/of varen en/of lunchen en/of dineren bepalen mits deze binnen de openingstijden blijven en nog vrij zijn.

LOSSE FIETSVERHUUR

Wat houdt de diefstalverzekering in?

Alle fietsen zijn voorzien van AXA sloten. Per twee fietsen krijgt u één extra ABUS hangslot.

Kosten in geval van diefstal (per fiets):

  • Zonder verzekering €300,-
  • Met verzekering €40,- als u beide sleutels en aangifteformulier van politie overhandigt, anders €300,-

Diefstalverzekering dekt ook schade tenzij dit te wijten is aan foutief gebruik van de fiets (Foutief gebruik is bijvoorbeeld het meenemen van een persoon van meer dan 25 kg op de bagagedrager, wat onze fietsdragers niet aankunnen).