Goedkoop zonder Groupon Amsterdam verkennen?

Hier zijn onze beste tips voor goedkoop groepsuitje à la Groupon Amsterdam. Voordelige Amsterdamse tips voor jou, terwijl alle inkomsten naar lokale ondernemers gaan. Win-win!

 • Deze tips zijn gericht op groepsuitjes in Amsterdam
 • Een onvergetelijk dagje uit met vrienden, zonder je blauw te betalen
 • Verken niet alleen het centrum, maar ook pareltjes verderop in de stad!

Veel mensen gebruiken sites als Groupon en Social Deal om goedkoop de stad te bezoeken. Het is leuk om de stad in een ander licht te zien, maar weinig bezoekers weten dat het lokale bedrijven vaak weinig tot niets oplevert omdat de bedrijven een groot deel van jouw betaalde Euro’s afdragen aan Groupon. Dat kan beter, vinden wij!

Wil je graag binnen jouw budget toch onze mooie stad bezoeken? Wij hebben wat tips voor je op een rij gezet waarmee je duurzaam én goedkoop het maximale uit je dagje Amsterdam haalt!

Een dagje Amsterdam onder de 100 euro per persoon.

1. Neem een NS groepsticket vanaf elk station in Nederland naar Amsterdam

 • Vanaf 7,- euro per persoon

Niet veel mensen weten dat een groepsticket bij de NS al bij hele kleine groepen veel voordeel oplevert. Dit kan tijdens de zogenaamde daluren. De weekenden en feestdagen gelden als daluren, perfect dus! Op doordeweekse dagen kun je reizen van 9.00 tot 16.00 uur en na 18.30 uur. Ook niet verkeerd. Medereizigers kunnen overigens tegelijk instappen of bij een volgend station op het gekozen traject, de voorwaarde is alleen dat je op dezelfde tijden reist.

Voorbeeldprijs & groepskortingen voor je treinreis, onze bron is de website van NS, januari 2023:

Hoe groter de groep, hoe hoger de groepskorting:

 • 2 personen € 34 (per persoon € 17,00)
 • 3 personen € 34 (per persoon € 11,33)
 • 4 personen € 38 (per persoon € 9,50)
 • 5 personen € 42 (per persoon € 8,40)
 • 6 personen € 46 (per persoon € 7,67)
 • 7 personen € 50 (per persoon € 7,15)

Lees meer op de website van de NS, ook voor de voorwaarden

En nee, we zijn geen partner van NS..

2. Boek een Yellow Bike tour 😉

Ja, we zijn van Yellow Bike, dus die voelde je natuurlijk wel aankomen.

Bij ons huur je vlakbij het station al een fiets voor 12 euro voor 4 uur. Best wel praktisch! Maar onze tours raden we nog veel sterker aan, omdat je voor 26,50 Euro al in 2 uur een groot deel van de stad kunt zien. Neem bijvoorbeeld een kleine tour om 11u voor 26,50 euro, dan heb je om 13u in de middag al zoveel gezien dat je zonder schuldgevoel zeer uitgebreid kunt gaan lunchen. Of winkelen, natuurlijk. Vervolgens ontvang je na de tour 25% korting op je fietshuur, je huurt dan al een fiets voor 4u voor maar 9 euro. Als je van plan bent een uitstapje te maken naar Oost (superhip), Noord (ook superhip) of de Pijp, dan is een fiets onmisbaar. Inleveren doe je weer vlakbij Centraal.

Fiets huren

3. Gratis naar musea voor iets meer dan 5 euro per maand

Je kunt veel zeggen, maar het is wel goedkoper dan een Netflixabonnement. Misschien heb je hem al, een museumkaart. Dan is Amsterdam dé plek om hem te gebruiken. Je kunt de hele dag gratis musea in en uit wandelen. Een museumkaart kost momenteel € 64,90 per jaar. Maar een leuke dag Amsterdam is dan wel direct zo goed als gratis, je hebt nooit meer een paraplu nodig, en hadden we al gezegd dat daten hiermee ook een stuk goedkoper en origineler wordt?

Blijf trouwens even doorscrollen voor onze budget lunchtips!

4. Alles-in-1 oplossing – hele dag onder de pannen voor 60 euro

Heb je geen museumkaart, overweeg dan een Citycard. Je krijgt bij de Amsterdam City Card 24 u gratis fietshuur,  onze Noord Tour, toegang tot alle grote highlights en meer dan 70 musea, openbaar vervoer(!), een rondvaart(!) en -zeiden we het al- onze fietsverhuur. Een City Card kost 60 euro. Maar je betaald daarna ook echt alleen nog voor eten. Wat je ook zelf kunt meenemen.

5. Goedkoop en lekker lunchen voor 5 euro per persoon

Dit zijn onze beste betaalbare geniet-van-je-lunch-tips in Amsterdam… (al is het allergoedkoopst natuurlijk om je eigen broodtrommel mee te nemen).

 1. Centrum, spuistraat: Caldi e Freddi – Deze prijzen zijn (o.a. vanwege de hoge huren hier in het centrum) ongeëvenaard in het Centrum van Amsterdam. Je krijgt een stevig en lekker, goed belegde Italiaanse ciabatta voor 5,-. En het is 100x beter en authentieker dan de broodjes van de supermarkten (het andere goedkope alternatief). Wij komen er zelf ook graag. – Uiteraard kun je voor deze prijzen niet zitten, maar daarvoor loop je gewoon even om de hoek de grachten op. Wij zeggen je wel alvast dat je je broodje dan waarschijnlijk al op hebt. Je kunt er overigens ook voor weinig (vanaf 5,- euro) een prima avondmaaltijd kopen. – http://www.caldiefreddi.nl/
 2. Dorst? Er zijn ontzettend veel gratis watertappunten in Amsterdam (kaart).  Daar vul je gewoon je drinkwater even bij. Het drinkwater is hier immers even goed als bronwater, zegt men.
 3. De Baarsjes: Ten Katemarkt (zie: 6.Shoppen) Het is een markt, dus dit spreekt voor zich! Leuk voor een spontane lunch.
 4. Noord/NDSM: Kebec Waar je de beste pizza van de stad vindt, lunchwaardig vanaf 5,- euro? Dat is zeker Kebec, een aanrader wanneer je toevallig de stad bezoekt in een weekend dat ook de IJ hallen plaats vinden, de grootste grotendeels overdekte tweedehands markt van Europa.

Heb je een tip die hier zeker bij hoort? Mail het ons!

6. Sla de Nieuwendijk/Kalverstraat over. Hier winkel je voordelig en duurzaam

Hoewel er veel goede vintage plekken zijn in Amsterdam, zijn sommige gebieden natuurlijk meer vintage-heavy dan andere. En je komt er natuurlijk het makkelijkste.. op de fiets. 😉

De Oude Hoogstraat heeft ook een aantal leuke winkels, hoewel dit de laatste jaren een paar keer is veranderd, dus neem vooral zelf een kijkje. Maar het ligt heel centraal, tussen de Dam en de Nieuwmarkt, het is dus niet moeilijk er langs te gaan. Het is ook ‘om de hoek’ van het Waterlooplein, dat vol zit met vintage winkels – niet in de laatste plaats het Waterlooplein zelf, dat toch legendarisch is. Er zit een Kiloshop, waar de prijs per kilo bepaalt hoeveel de kleding kost. Let op: niet alle vintage winkels zijn ook goedkoop! Dus blijf goed opletten.

De Kinkerbuurt is ook een geweldige buurt voor diverse soorten betaalbaar vintage winkelen, die niet al te veel toeristen trekt. De meeste worden veel bezocht door Amsterdammers. Denk aan Tutti Frutti (merkkleding), Jutka en Riska (een internationale keten) (Bilderdijkstraat) zijn zeer bekend maar ook wat minder bekende ‘boutique style’ vintage vind je hier. De Kinkerstraat en de Bilderdijkstraat zijn de twee drukke hoofdstraten, die elkaar kruisen met verschillende vintagewinkels. Ook vind je hier ‘Foodhallen’ in een oude tramgarage. Hier zul je wel weer bijzonder veel dagjesbezoekers treffen, en dat merk je ook aan de prijzen. Wel leuk om even rond te lopen. Ga langs de Ten Kate-markt voor een betaalbare lunch! Deze markt is ook enorm geliefd bij buurtbewoners.

Mis je nog activiteiten? Laat het ons weten!