Yellow Bike Club – zelf je fiets repareren

Yellow Bike, wij dus, organiseren een gratis fietsreparatieclub in de winkel, elke vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur. Leer de basis van fietsonderhoud in een ontspannen sfeer en met de juiste gereedschappen.

Loop gezellig binnen met je fiets en onze monteurs staan klaar om je te helpen bij het vinden van een oplossing voor het probleem met je fiets. Ontmoet leuke mensen, pak er een drankje bij, en leer iets nieuws!

Yellow Bike Club - leer fietsreparatie in Amsterdam

Wat kan ik repareren in deze fietsreparatieclub?

We kunnen je laten zien hoe je:

  • Remmen afstelt
  • Je ketting spant
  • Een binnenband plakt
  • Een buitenband vervangt
  • Vreemde ratelende geluidjes identificeert 😉
  • Een krom wiel weer recht maakt
  • Verlichting of reflectoren op je fiets monteert

Geen zorgen als je nog nooit iets aan je fiets hebt gedaan. De meeste basisreparaties zijn met het juiste gereedschap simpel uit te voeren!

Ik weet al alles over fietsen, kan ik toch komen?

Als je al weet hoe het moet, maar ruimte of gereedschap nodig hebt om het voor elkaar te krijgen, ben je ook van harte welkom om de werkplaats te gebruiken tijdens onze cluburen op vrijdag. Vergeet niet oude kleren aan te trekken. 😉 Tot snel!

Wat als ik een nieuwe binnenband nodig heb?

Basisvervangingen zijn tegen een redelijke prijs beschikbaar, en er zijn winkels in de buurt waar je ze kunt kopen. Of neem het alvast mee van huis.

Lidmaatschap van de Yellow Bike Club Amsterdam

Het lidmaatschap van de club is gratis, je hoeft je niet aan te melden. We hebben wel een gratis lidmaatschapskaart die je kunt gebruiken om stempels te verzamelen!

friday night bike repair club membership card

Alleen op vrijdagavond

De Yellow Bike Club is open op vrijdag, tussen 18:00 en 21:00 uur. Op andere dagen en ’s middags is Yellow Bike een touringbedrijf en fietsverhuurwinkel. Dankzij deze activiteiten kunnen we deze club openen. Daarom is het niet mogelijk om je op andere dagen te helpen met reparaties, de club is exclusief op vrijdagavond! Natuurlijk kun je altijd je fiets in de buurt parkeren in een rek en op vrijdagavond terugkomen.

Locatie