Jordaanwandeling met gids

Deze wandeling door de sfeervolle Jordaan is een echte aanrader voor wie Amsterdam op een gezellige manier wil verkennen.

  • Onze gids neemt u mee op een rondleiding door de schilderachtige straatjes, steegjes en pleinen in een van de leukste buurten van Amsterdam.
  • Leer over het Palingoproer, de Jantjes, de armoede en de ontwikkeling tot een van de populairste plekken van Amsterdam.

De Jordaan is een van de bekendste oude volkswijken van Nederland.

Deze bekendheid ontstond onder meer doordat er zoveel volkszangers woonden die dikwijls over de Jordaan zongen. Inmiddels staat de Jordaan onder Amsterdammers bekend om de bijzondere vlooienmarkt op maandagochtend, gezellige boerenmarkten, appeltaart en curieuze musea. Sinds de jaren ’70 werd de buurt steeds populairder, zijn de huizenprijzen flink gestegen en is een nieuwe mix van bewoners ontstaan.

Onder de bekende geboren en getogen Jordanezen bevinden zich vooral zangers en performers zoals: Johnny Jordaan, Willy Alberti, Koos Alberts, René Froger, Dries Roelvink, Glennis Grace, Lil’ Kleine, Hans Liberg, Caro Emerald en Tante Leen. Maar ook bekend crimineel Willem Holleeder komt uit de Jordaan, en voetballer Justin Kluivert. Er wonen veel schrijvers en acteurs in de buurt. De kans om een Bekende Nederlander tegen het lijf te lopen is hier, als je er een middag rondloopt, groot!

VERTREKTIJDEN

Privégroepen kunnen een eigen moment kiezen!

NB: Onze fietstours vertrekken dagelijks.

TOTALE DUUR

2 uur incl. pauze van 20 minuten

GROEPSGROOTTE

Maximaal 12 deelnemers per gids

PRIJS

  • Groep t/m 7 personen: € 156,- euro per groep
  • Groep vanaf 8 personen: € 21 per persoon

Indien u een fietstour combineert met een wandeling krijgt u 10% korting op de tweede tour.

Prijzen zijn excl. reserveringskosten.

VERTREKPUNT

Nieuwezijds Kolk 29 (3 minuten lopen vanaf het Centraal Station)

Boek Deze Tour

Prijs: €21

Duur: 2 uur

Ontdek de smalle straatjes en leuke pleinen van de Jordaan gemoedelijk te voet.

Jordaanwandeling met gids

Boek Nu