Jordaan fietstour

Wie heeft niet van de Jordaan gehoord, de meest populaire buurt van Amsterdam? Proef de sfeer van Johnny Jordaan, Tante Leen, de Westertoren, de schilderachtige straatjes vol met aparte winkels en restaurants. Twee uur puur Mokum met natuurlijk een pauze in een echt Jordanees café.

Prijzen inclusief gebruik fiets en eventueel regenponcho. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Over de Jordaan

De Jordaan is een van de bekendste oude volkswijken van Nederland o.a. doordat er zoveel volkszangers woonden en dikwijls over de Jordaan zongen. Inmiddels staat de Jordaan onder Amsterdammers bekend om de bijzondere vlooienmarkt op maandagochtend, gezellige boerenmarkten, appeltaart en curieuze musea. Sinds de jaren ’70 werd de buurt steeds populairder, zijn de huizenprijzen flink gestegen en is een nieuwe mix van bewoners ontstaan.

Onder de bekende geboren en getogen Jordanezen bevinden zich vooral zangers en performers zoals: Johnny Jordaan, Willy Alberti, Koos Alberts, René Froger, Dries Roelvink, Glennis Grace, Lil’ Kleine, Hans Liberg, Caro Emerald en Tante Leen. Maar ook bekend crimineel Willem Holleeder komt uit de Jordaan, en voetballer Justin Kluivert. Er wonen veel schrijvers en acteurs in de buurt. De kans om een Bekende Nederlander tegen het lijf te lopen is hier, als je er een middag rondloopt, groot.

INSCHRIJVEN

Inschrijven als groep (minimaal 8 personen)

TOTALE DUUR

2 uur incl. pauze van 20 minuten

GROEPSGROOTTE

Maximaal 14 deelnemers per gids

PRIJS

€ 29,50 per persoon (consumpties niet inbegrepen)

Prijzen zijn excl. reserveringskosten. Kortingen voor grotere groepen.

VERTREKTIJDEN

Het hele jaar door, ieder moment van de dag in overleg met ons kantoor

VERTREKPUNT

Nieuwezijds Kolk 29 (3 minuten lopen vanaf het Centraal Station)

GERELATEERDE TOURS

Liever wandelen? Bekijkt u ook eens onze Jordaan wandeling

Of combineer fietsen met wandelen in de gezellige misdaad- en biertour!

Boek Deze Tour

Prijs: €29,50

Duur: 2 uur

Proef de sfeer van Johnny Jordaan, Tante Leen en de Westertoren. Twee uur puur Mokum met een pauze in een echt Jordanees café.

Jordaan fietstour

Boek Nu